BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ATA 202 Mazeret Sınavı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 ATA KODLU DERSLERİN BAHAR DÖNEMİ MAZERET SINAVI HAKKINDA

Değerli öğrencilerimiz;

ATA kodlu tüm derslerin 2019-2020 Bahar dönemi final mazeret sınavı 8 Haziran 2020 tarihinde saat 11.00-11.45 arası Google Forms üzerinden online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecektir. Buna göre;

1. Mazeret sınavına teknik sebepler veya hastalık sebebiyle final sınavına giremeyen öğrenciler kabul edilecektir. Not yükseltmek için mazeret sınavına öğrenci kabul edilmeyecektir.
  2. Sınav tarihine kadar her öğrencimizin kendilerine ait bir gmail hesabı oluşturması gerekmektedir. Mevcut gmail hesabınız varsa, kullanabilirsiniz.
  3. Sınav başlamadan beş dakika önce (saat 10.55’te)  http://atamer.baskent.edu.tr/ sayfasında sizlerle bir sınav linki paylaşılacaktır. Sınava bu link üzerinden, gmail hesaplarınızla giriş yapmanız gerekmektedir.
  4. Sınava/linke giriş yaptığınızda, sizlerden isim ve soyadlarınızı kimliklerinizde yazan şekliyle girmeniz beklenmektedir.
  5. Kimlik bilgilerinizden sonra, öğrenci numaranız ve kayıtlı olduğunuz Fakülte veya MYO’yu yazmanız gerekmektedir.
  6. Kimlik bilgilerinizin girilmesinin ardından, ATA dersi şubenizi yazmanız beklenmektedir. Sınav linkine giriş yapmadan önce BUOBS’ta kayıtlı şubelerinizi (örnek: ATA101-3) bir kenara not etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Şubenizi yazmadan sorulara erişim sağlamanız mümkün değildir.
  7. ATA Final sınavı 50 (elli) sorudan ve tek bölümden oluşmaktadır. Her soru 2 (iki) puan değerindedir. Yanlış doğruyu götürmemektedir.
  8. Bölümler arası geri dönüş yoktur.
  9. Mazeret sınavı 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilecektir. Daha önce bildirildiği üzere, dönem boyunca canlı derslere katılım sağlayanlara, katılım oranına göre devam-katılım notu olarak artı 10 (on) puan verilecektir.
  10. ATA Mazeret Sınavı 45 (kırk beş) dakika sürecektir.
  11. Sınav tamamlandığında (saat 11.45’te) cevaplarınızın değerlendirmeye alınabilmesi için “gönder” tuşuna basmış olmanız gerekmektedir. “Gönder” tuşuna bastıktan sonra sorulara geri dönüş sağlanamamaktadır. Saat 11.45’te cevaplarını göndermiş olanların notları tarafımıza otomatik ulaşacaktır. Sonrasında verdiğiniz cevaplarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.
  12. Final sınavı için dönem boyunca yapılan canlı dersler ve Atatürk ve Türk Devrim Tarihi isimli ders kitabından (sf. 74- sf. 123) sorumlu olduğunuzu unutmayınız.
  13. Sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uzaktan Öğretim Koordinatörlüğü